keskiviikko 31. elokuuta 2016

Hapan jogurttikakku

Viikonloppuna teki mieli leipoa ja  rupesin miettimään mitä leipoisin tällä kertaa. Mietin aluksi jotakin suolaista, sitten mielessä kävivät macaronsit. Kaivoin Leivotaan- lehteni lehtipinosta ja selasin reseptejä. Silmään osui kaksi ihanaa reseptiä: Hapan jogurttikakku ja kardemumma & sitruunakakku. Tällä kertaa voiton vei hapan jogurttikakku. Se näytti niin herkulliselta kuorrutuksineen, vadelmineen ja sitruunan kuoriraasteineen!
Ajatuksena oli, että olisin leiponut kakkua lauantaina kun vieraitakin oli tulossa. Rauli-myrsky oli kuitenkin eri mieltä ja katkaisi sähköt n. 10 tunniksi. No, eipä siinä mitään, leivoin sitten sunnuntaina! :)


Kakku oli hyvin simppeli ja todella hyvän makuinen! Sitruunamehu, kuoriraaste, lemon curd ja vadelmat tekivät kakusta ihanan raikkaan. Hyvää vastapainoa toi suussasulava tuorejuustokuorrute.<3



Hapan jogurttikakku

"Jogurttikakun seurana maistuu kupillinen teetä."

175g huoneenlämpöistä voita
2dl sokeria
3 munaa
1dl jogurttia, 3%
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2rkl lemon curd-tahnaa
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
100g tuoreita tai pakastettuja vadelmia

1. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Voitele n. 1½ litran vetoinen vuoka. Vuoraa vuoan reunat ja pohja leivinpaperilla. (Minä voitelin ja korppujauhotin vuoan.)
2. Vatkaa voi ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan.
3. Kääntele jogurtti, sitruunankuori- ja mehu sekä lemon curd taikinaan.
4. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe kulhossa ja siivilöi taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
5. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja laita vadelmat päälle. Kaada loput taikinasta vadelmien päälle.
6. Paista uunin keskitasolla n. 1 tunti. Kokeile kypsyys puutikulla. Anna jäähtyä vuoassa.

Kuorrute
n. 3dl tomusokeria
25g huoneenlämpöistä voita
1tl sitruunamehua
100g tuorejuustoa, esim. Philadelphiaa

Koristelu
Sitruunankuoriraastetta
Tuoreita vadelmia


1. Vatkaa ainekset tasaiseksi kuorrutteeksi.
2. Kuorruta kakku ja koristele sitruunankuoriraasteella ja vadelmilla. 

HUOM. Kuorrutetta jäi ainakin minulla todella paljon yli, joten suosittelen tekemään puolikkaan annoksen! Toki kuorrutteen lopun voi käyttää vaikka muffinien kuorrutteena kuten minä tein. ;)



Huomenna alkaakin sokeriton Syyskuu, joten minun osaltani blogissa tulee olemaan vähän hiljaisempaa. Yritän  toki leipoa jotain suolaista ja postailla niitä sitten tänne!
Ihanaa loppuviikkoa! :)


2 kommenttia:

  1. Sitruuna ja vadelma varmaan sopivat kivasti yhteen. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin sopii.😉 Ja tämä oli kyllä tosi nam!😍

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)